Hoe gezond is pasta nou eigenlijk?

Zoals velen van jullie zijn we tegenwoordig bezig met een gezonde levensstijl te creëren. Ook wij zijn hier mee bezig om gezond en fit te leven. Maar is pasta eigenlijk wel gezond? Hier zijn wij natuurlijk wel erg nieuwsgierig naar, aangezien wij echte pasta liefhebbers zijn! Maar voordat we weten of pasta gezond is, moeten we eerst weten wat pasta nu precies is en waar het uit bestaat. Pasta is een verzamelnaam voor deegwaren en gemaakt van tarwemeel, water en eventueel eieren. De voedingswaarde wordt dus een groot gedeelte bepaald door de gekozen meel. Als je de traditionele pasta wilt maken, gebruik dan harde tarwebloem. Helaas kan niet iedereen pasta eten omdat zij bijvoorbeeld een glutenallergie hebben en geen tarwe mogen. Echter hebben zij toch geluk want hier is een oplossing voor bedacht, namelijk een ander soort graan die geen gluten bevat. Het enige nadeel is dat het de pasta iets plakkeriger maakt. pasta maken

Ik geloof dat jullie nu nog steeds wel erg benieuwd zijn of pasta gezond is? Wij zullen onze pasta liefhebbers niet langer in spanning houden, pasta is gezond! Pasta is rijk aan meervoudige koolhydraten. Het bevat vezels, eiwitten, B- vitamines en mineralen. Koolhydraten geven je lichaam energie en daarom is pasta tevens ook erg goed voor het sporten. Wil jij optimaal presteren tijdens het sporten is een pastagerecht ideaal. Nu hebben we het eigenlijk alleen nog maar gehad over gewone pasta, maar er bestaat ook volkorenpasta die nog meer vezels bevat. En het mooie van voedingsvezels is, dat het nauwelijks calorieën levert maar je er wel een vol gevoel van krijgt.

volkoren

LET OP: Er is één addertje onder het gras, pasta kan dan wel heel gezond zijn maar je kunt het weer heel ongezond maken met een saus. Dit zijn vaak de dikmakers, let op de hoeveelheid saus je bij de pasta doet en welke ingrediënten je gebruikt. Hoe kun je voorkomen om een saus ongezond te maken? Gebruik geen boter of room bij het maken van de saus, hier zitten namelijk veel verzadigde vetten. Gebruik bijvoorbeeld in plaats van roomboter olijfolie. Olijfolie bevat ook vetten, echter zijn dit onverzadigde vetten die veel gezonder zijn. Goede ingrediënten voor een smaakvolle en gezonde pasta saus zijn: zongedroogde tomaten, tomaten, paprika, champignons, uitjes, basilicum en knoflook! collage

Kortom een heerlijk pastagerecht met de juiste ingrediënten is gezond! Hieronder hebben we nog wat tips voor jullie om een perfecte pasta te bereiden.

  1. Als je verse pasta kookt, voeg dan olie toe zodat de pasta minder kleverig wordt. Voeg ook altijd zout toe voor extra smaak.
  2. De enige echte Italiaanse mamma’s voegen vaak ook een klein beetje zetmeelrijk kookwater in de saus. Dit verbetert de smaak en structuur van de saus.
  3. Één ding wat je nooit mag doen bij pasta, is pasta laten schrikken onder koud water. Hierdoor spoel je de smaak zo de goot in.

BUON APPETITO!!

Bronnen: http://www.gezondheidsnet.nl/voeding/hoe-gezond-is-pasta http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/pasta.aspx http://www.flinndal.nl/blog/pasta-is-het-gezond-of-niet

1 reactie

Opgeslagen onder Geen categorie

Een Reactie op “Hoe gezond is pasta nou eigenlijk?

  1. Interessant artikel om te weten of pasta gezond is.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie